Glavobolje zbog registarskih nalepnica

registarska nalepnica

Zakon propisuje da u donjem desnom uglu šoferšajbne automobila može da bude samo nalepnica za registraciju vozila. Saobraćajna policija će tolerisati ako, pored nove registarske nalenice, neko ima i staru registarsku nalepnicu. Ipak, preporuka je da, ako možete, staru registarsku nalepnicu skinete i na njeno mesto nalepite novu.

Vozače u Srbiji muče brojne nedoumice o tome kako na šoferšajbnu automobila pravilno staviti nalepnicu za registraciju. Iako je po zakonu propisano da jedna nalepnica bude u donjem desnom uglu, saobraćajna policija će tolerisati ako, pored nove, neko ima i staru nalepnicu. Ipak, preporuka je da, ako možete, staru nalepnicu skinete i na njeno mesto nalepite novu.

Međutim, muke za vozače počinju kada treba nalepiti novu nalepnicu, a stara ne može da se skine.

“Pokušavao sam acetonom, noktima sa svim sto mi je palo pod ruku, na kraju sam odustao iz straha da ne ostetim šoferšajbnu, da je izgrebem ili umastim i na kraju sam je zalepio iznad stare”, priča jedan vozač.

Ovaj postupak vozača Saobraćajna policija mogla je na terenu da tretira kao prekršaj, ali je dogovoreno da se zbog novih nalepnica napravi izuzetak koji ne treba da preraste u pravilo, da se ne bi pravila kolekcija nalepnica.

“Saobraćajna policija tolerisaće i dve nalepnice na šoferšajbni, jedini uslov je da se mora imati uredno registrovani automobil i da saobraćajac može očitati da li je automobil registrovan”, kaže Slaviša Matić iz saobraćajne policije.

Veće komplikacije mogu da nastanu ako razbijete šoferšajbnu. Tada morate da vodite računa o tome kako ćete registracionu nalepnicu skinuti i staviti na novu šoferšajbnu. Ukoliko je oštetite, morate da platite novu nalepnicu koja košta 2.000 dinara.

“Postupak je veoma komlikovan i pipav pa predlažemo da se obratite specijalizovanim servisima koji će fenom i specijalnim nožićem skinuti nalepnicu i nalepiti je na novu šoferšjabnu”, objašnjava serviser Vlada Novaković.

Međutim, ako ne menjate vetrobransko staklo u servisu, a želite da skinete staru nalepnicu, pitanje je gde ćete na ulici uključiti fen.

Dok ne nađete rešenje, obavezno nalepite i novu, jer po novom zakonu neregistovano vozilo automatski zanči kaznu od 15.000 dinara, šest kaznenih poena i tri meseca bez vozačke dozvole.

Preuzeto sa Vesti Online

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Increase your website traffic with Attracta.com