Izdato 8.300 novih registarskih tablica

Policijske uprave i stanice Ministarstva unutrašnjih poslova od 4. januara do danas izdale su ukupno 8.300 novih registarskih tablica

U policijskim upravama i stanicama u Srbiji ukupno je primljeno i 3.150 zahteva za zamenu vozačkih dozvola, rekla je Tanjugu načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a Zorica Lončar Kasalica.
Ona je podsetila da je zamena registarskih tablica i starih vozičkih dozvola počela u svim policijskim upravama i stanicama 4. januara ističuć da je do danas, “odnosno za tri radna dana ukupno izdato 8.300 novih registarskih tablica zajedno sa registracionim nalepnicama”.
“Zamena registarskih tablica u svim Policijskim upravama odvija se bez gužve”, rekla je Lončar Kasalica.
Zamena registarskih tablica novim vrši se prilikom produženja registracije, odnosno kako kome od građana dospeva rok za produženje registracije.
To praktično znači da će sve registarske tablice biti zamenjene zaklučno sa 31.decembraom 2011. godine.
Nove registarske tablice i saobraćajne dozvole važe sedam godina, a registraciona nalepnica, koja se dobija svake godine prilikom produženja registracije košta 400 dinara.
Cena registraskih tablica je 2.000 dinara, dok dobijanje saobarćajne dozvole košta 1.200 dinara.
Nova vozačka dozvola se izdaje sa rokom važenja od deset godina a njena cena je 800 dinara.
Rok za zamenu svih vozačkih dozvola novim je 10. juni 2014.godine i one će se zamenjivati takođe sukcesivno, odnosno kako kome ističe rok važenja tog dokumenta.

izvor informacija tanjug

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Increase your website traffic with Attracta.com