Registracija vozila: Skuplje parkiranje u beogradu

Registracija vozila sajt saznaje: Od ponedeljka, 7. juna, u Beogradu će poskupeti parking, a cene po započetom satu biće između šest i 30 dinara zavisno od atraktivnosti parkirališta, odnosno zone, saopšteno je iz JKP “Parking servis”.

Povlašćene parking karte za stanare u zoniranim delovima grada koštaće isto, a za osobe sa invaliditetom i ubuduće povlašćene parking karte biće besplatne.

Kako je navedeno, povećanje cene parkiranja je deo Strategije rešavanja problema parking prostora u Beogradu čiji je cilj da destimuliše vozače da automobilima dolaze u centar grada.

Najveće povećanje cena predviđeno je upravo u centru grada, dok je cena parkiranja u trećoj zoni najmanje korigovana.

Cena parkiranja za prvi započeti čas u garažama “Obilićev venac”, “Zeleni venac”, “Masarikova” i “Pionirski park” biće 75 dinara, a za svaki sledeći potrebno je platiti 90 dinara.

Prvi započeti čas u garaži “Vukov spomenik” plaća se 60, a svaki sledeći 75 dinara, dok se parkiranje u garaži “Aerodrom”, “Čukarica”, “Novi Beograd” plaća 65 dinara po svakom započetom času, a na parkiralištu “Kvantaš” 50 dinara.

Parkiranje na parkiralištima “Slavija 1 i 2″, “ENJUB” i “Kamenička” iznosi 80 dinara za svaki započeti čas. Na parkiralištima “Viška” i “Masarikov trg” prvi započeti čas plaća 80 dinara, drugi 90, a svaki sledeći 100 dinara.

Svaki započeti sat na parkiralištu “Dr Aleksandar Kostić” i “Politika” plaća se 100 dinara, dok će se parkiranje na parkiralištima “Blok 42″ i “Ada Ciganlija” naplaćivati jednokratno 150 dinara.

Svaki započeti čas na parkiralištima “Milan Gale Muškatirović”, “Simpo”, “Sava centar”, “Karađorđeva” i na otvorenom parkiralištu “Aerodrom” biće 90 dinara.

Od ponedeljka u zoniranim delovima grada, prema novom cenovniku, sat parkiranja će koštati:
zelena zona – 31 dinar
žuta zona – 38 dinara
crvena zona – 56 dinara

U zonama bez vremenskog ograničenja, sat parkiranja će se naplaćivati 31 dinar, dok će dnevna karta koštati 285 dinara.

Povlašćena parking karta za stanare zoniranog dela grada kostaće kao i do sada 457 dinara, dok će mesečne parking karte za osobe sa invaliditetom i ubuduće biti besplatne.

Cena doplatne karte neće se menjati i ostaće 1.870,00 dinara. I pored najavljenog poskupljenja, Beograd će ostati među najjeftinijim gradovima u regionu, piše u saopštenju.

izvor informacija b92.net

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Increase your website traffic with Attracta.com