Koliko se kradu automobili i kako se možemo osigurati?

registracija vozila beograd

Prema podacima MUP-a, za prvih 10 meseci 2016. godine u Srbiji je ukradeno 1.226 vozila (u celoj 2015. godini 1.585). Od ukupnog broja ukradenih automobila, najveći deo nije bio kasko osiguran, što znači da njihovi vlasnici neće dobiti nikakvu odštetu. Continue reading “Koliko se kradu automobili i kako se možemo osigurati?” »

Dozvola za tamna stakla 15.000 dinara

registracija vozila

Vozači koji su na prozorska okna svojih automobila stavili folije imaće dodatne troškove. Predviđeno da se traži saglasnost proizvođača. Za “šoferku” dozvoljena zatamnjenost 25 odsto Continue reading “Dozvola za tamna stakla 15.000 dinara” »

Poskupelo osiguranje vozila

osiguranje vozila

Obavezno osiguranje za motorna vozila poskupelo je u proseku za 45 odsto. Stručnjaci upozoravaju da je ovo udar na budžet građana i tvrde da neće doprineti bezbednosti saobraćaja. Continue reading “Poskupelo osiguranje vozila” »

Kome će biti dozvoljeno da vozi “pod rotacijom”?

registracija vozila

Prema grubim procenama, trenutno oko 10.000 vozila u Srbiji probija se kroz saobraćajne gužve uz pomoć rotacionih svetala. Do kraja avgusta očekuje se novi pravilnik o upotrebi svetlosne signalizacije na vozilima.

Continue reading “Kome će biti dozvoljeno da vozi “pod rotacijom”?” »

Da li ste se pripremili za godišnji odmor?

registracija vozila

Pred polazak na letnji odmor i putovanje važno je opremiti se svim neophodnim stvarima. Bilo da idete na more ili planinu, svakako nećete zaboraviti da ponesete mleko za sunčanje. A da li znate šta je za putovanje potrebno vašem automobilu?

Continue reading “Da li ste se pripremili za godišnji odmor?” »

Kamere od sada mere i brzinu

registracija vozila

Vozači koji prekorače brzinu na pet lokacija u Beogradu, od pre mesec dana mogu da očekuju da će im na kućnu adresu stići poziv kod sudije za prekršaje.

Veliki brat posmatra vas i na ulici. Pored kamera koje snimaju prolazak kroz crveno svetlo i vožnju žutom trakom, odnedavno kamere beleže i prekoračenje brzine. U Beogradu ih za sada postoji pet.

Continue reading “Kamere od sada mere i brzinu” »

Poskupljuje registracija vozila

registracija vozila

Za registraciju vozila u Srbiji stiže novi cenovnik u kome su cene skočile pa će trošak za registraciju putničkog automobila, uz novu saobraćajnu dozvolu, nove tablice i nalepnicu biti za 420 dinara veći od dosadašnjeg.

Continue reading “Poskupljuje registracija vozila” »

Ponovo novi Zakon o saobraćaju?

registracija vozila

Posle samo tri godine od donošenja Zakona o bezbednosti saobraćaja, radi se na izradi novog koji bi mogao do kraja 2013. godine da se nađe u Skupštini Srbije.

Continue reading “Ponovo novi Zakon o saobraćaju?” »

Moguće poskupljenje putarine za 20%

registracija vozila

U javnom preduzeću “Putevi Srbije” kažu da nemaju dovoljno novca za održavanje puteva i smatraju da cene putarine treba povećati za 20 odsto. Zvaničan zahtev za poskupljenje biće upućen Ministarstvu saobraćaja tek kada se oko toga postigne konkretan dogovor sa Vladom Srbije, rekli su u tom preduzeću.
Continue reading “Moguće poskupljenje putarine za 20%” »

D2 i BMB 95 i posle Nove godine

registracija vozila

Iako je prvobitno najavljeno da će od početka 2013. doći do povlačenje dizela D2 i benzina BMB 95 sa tržišta u Srbiji, prodaja ovih naftnih derivata biće produžena do polovine sledeće godine. Continue reading “D2 i BMB 95 i posle Nove godine” »

Increase your website traffic with Attracta.com